Helytörténeti nevelés

Ferencvárosi séták - Helytörténeti versenysorozat 2020

A Ferencvárosi séták - Helytörténeti versenysorozat 2019–2020. tanévi részletes kiírása és a jelentkezési lap
az alábbi dokumentumokban találhatók és letölthetők:

A kiírás letöltése
Jelentkezési lapok letöltése

A helytörténeti oktatás tanórán kívüli formáit rendszerbe foglaltuk, így megalapoztuk a helytörténet oktatásának folytonosságát. Mindezt a tanévekre lebontott, úgynevezett Helytörténeti nevelési  projektek keretében valósítjuk meg, összehangolva a helytörténeti oktatás különböző tanórán kívüli formáit. Minden évben sikeresek a nemzeti és helyi évfordulókhoz kapcsolódó tanulmányi és tehetséggondozó helytörténeti versenyeink.

Helytörténeti neveléssel kapcsolatos tevékenységeink:

- Nemzeti és helyi évfordulókhoz kapcsolódó tanulmányi és tehetséggondozó versenysorozataink ferencvárosi iskolásoknak vagy Ferencvárosban lakó tanulóknak három korcsoportban: 5–6. osztályos, 7–8. osztályos és középiskolás diákoknak.
(I. forduló: Ki mit tud Ferencvárosról?; II. forduló: Múltidéző séta – gyűjtőmunka, dolgozat;  III. forduló: A dolgozat témájának műsoros megjelenítése.)

- Versenyeket előkészítő helytörténeti séták, múzeumlátogatások, előadások, irányított gyűjtőmunkák, szakkörök.

- Év végi projekt zárás, értékelés, díjkiosztás. Tanulmányi kirándulás. (Lásd bővebben a Tanulmányi kirándulás menü alatt)

- Helytörténeti tevékenységsorozat alsó tagozatosoknak: helytörténeti séták és helytörténeti vetélkedő.

Ki mit tud Ferencvárosról?
Iskolai műsor
Díjkiosztó